Hirdetés

Google kódkereső programozóknak



|

Jó dolog a szabadforrású fejlesztés, de hogy álljunk neki? A Google itt is segít

Hirdetés

Lelhetünk, ha konkrétan tudjuk, hogy milyen programot, milyen feladatra keresünk. A Google új szolgáltatása segít az apró kódrészleteket akkor is megtalálni, ha nem tudjuk biztosan, hol keressük.

Az új keresőszolgáltatás segítségével több szempont alapján is kereshetünk a Google katalógusában. Lehetőségünk van konkrét kódrészletre – pl. „Hello World” –, a kódot tartalmazó forrásfájl vagy a forrásokat/bináris kódot tartalmazó csomag nevére rákeresni, illetve az alkalmazott programozási nyelv és a kód használatát megszabó licenc szerződés típusa alapján is szűkíthetjük a kört.

A Google-tól szokatlanul a keresett információt reguláris kifejezésekkel is meghatározhatjuk, így jóval egyszerűbb a kód-adatbázisban való kutatás.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.