Hirdetés

Google netes iroda magyarul



|

A Google bemutatta a Dokumentumok & Táblázatokat, a Docs & Spreadsheets magyar kiadását.

Hirdetés

Több hasonló szoftver, illetve internetes szolgáltatás is található már ezen a területen. A Google Dokumentumok & Táblázatokat úgy tervezték, hogy ne csak pótolja ezeket a programokat, hanem új, a felhasználók számára hasznos szolgáltatásokat is vezessen be. Ennek köszönhetően az együttműködést és a dokumentumkezelést leegyszerűsítő funkciók mindenki számára elérhetők akár otthon, akár az irodában, akár valahol útközben van.

Az ingyenes webes szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egyszerre akár 50-en dolgozzanak ugyanazon a dokumentumon, ugyanabban az időben.


A jelenleg béta verziójú Google Dokumentumok & Táblázatok ingyenesen érhető el a docs.google.com honlapon, ahol a belépés után a „Settings” menüpontban tudjuk kiválasztani az alapértelmezett angol helyett a magyar nyelvet.


  • A Google-regisztrációval és internetes kapcsolattal rendelkező felhasználók létrehozhatnak dokumentumokat és táblázatokat, amelyekhez bármilyen internet-eléréssel rendelkező helyről hozzáférhetnek;
  • Ezeket megoszthatják másokkal, miközben meghatározhatják, hogy kik jogosultak szerkeszteni és kik megtekinteni a kérdéses fájlokat;

  • Feltölthetik és átalakíthatják már meglévő dokumentumaikat, illetve számos más formátumban is elmenthetik azokat;

  • Közösen dolgozhatnak másokkal az interneten ugyanabban az időben;

  • Közzétehetik írásaikat vagy más műveiket blogokon vagy más internetes oldalakon.


*

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője ezzel kapcsolatban elmondta: „Az internet-alapú szolgáltatások nagyobb szabadságot adnak a felhasználóknak, mivel így adataik bárhol és bármikor elérhetővé válnak. Ezen túl egyszerűbbé teszik a másokkal való közös munkát, mivel nem szükséges e-mailben oda-vissza küldözgetni a fájlokat, azt kockáztatva, hogy a csoport valamely tagja nem a legutolsó verzióba javít bele. Itt minden egyszerűen és egyszerre történik – így a munka hatékonysága is nagyobb lesz, különösen csoportos feladatok esetén. Nagyon örülök neki, hogy ez a hasznos szolgáltatás mától magyarul is elérhető”.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.