Hirdetés

Google: óriáspetícióval a SOPA ellen



|

A Wikipedia, a Mozilla, az Anonymous és a Kalózpárt után a Google lépett, ők a felhasználókat mozgósították.

Hirdetés

Az elmúlt napok meglehetősen mozgalmasan teltek, ami az amerikai szerzői jogi törvényeket illeti (SOPA, PIPA). A Wikipedia kifejezetten sikeres, 24 órás elsötétítéssel tiltakozott, majd másnap a Kalózpárt ugyanerre kért mindenkit. A Mozilla mellett például a Rednet is csatlakozott. Nem marad tétlen az Anonymous hackercsoport sem, ők a Sony-t akarják megbüntetni, amiért az támogatja a tervezeteket.

 

Amerikában január 24-én szavaznak a sokat vitatott törvénytervezetekről, a Google pedig elérkezettnek látta az időt, hogy mozgósítsa a felhasználókat. A "végezzünk a kalózkodással, ne a szabadsággal" nevű petíció már két napja tart, és a keresőóriás főoldaláról is irányítottak át ide forgalmat. Az aláírásához a felhasználóknak be kell jelentkezniük, és kifejezhetik a tiltakozásukat a "kalózellenes" tervek ellen.

 

A Google mozgósítása igen sikeresnek mondható, az első másfél napban ugyanis 5 millióan írták alá a petíciót, az aláírók száma pedig egyre növekszik. A Google petíciójának az oldala itt található.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.