Hirdetés

Google Platypus



|

A Google ezúttal végtelen tárkapacitást kínál felhasználóinak.

Hirdetés

Végleges formájához közelít az eddig csak Gdrive néven ismeretes szolgáltatás. Frissen kikerült információk szerint ezt az internetezők biztonsági másolatok egyszerű készítésére, szinkronizálásra és fájlmegosztásra is használhatják majd. Ez utóbbi érdekes jogvédelmi kérdéseket vet fel, ugyanis nem tudni, hogy a Google miképp fogja megszűrni az esetlegesen felkerülő illegális tartalmakat. A jelenleg Platypus kódnéven futó tesztszolgáltatás használata felettébb egyszerű; első lépésben a kliens számítógépre fel kell telepíteni az adatátvitelért felelős programot. A Gdrive meghajtója megjelenik a sajátgépben, innentől kezdve pedig hálózati meghajtóként használhatjuk.

Az ötlet alapvetően jó, de -- egyelőre -- talán kicsit elhamarkodott. Két alapvető probléma merülhet fel használatakor: az egyik a biztonság kérdése, hiszen az interneten keresztül feltöltött adatokhoz sokkal könnyebb hozzáférni, mint a lokálisakhoz. A másik kérdés maga a feltöltés, hiszen mint tudjuk, a szolgáltatók nagy része meglehetősen alacsony felöltési sebességgel kínálja csomagjait, ami nagy méretű fájlok mentése esetén hosszú órákra nyújthatja a folyamatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.