Hirdetés

Google-robotok gyárthatják az iPhone-okat



|

A keresőóriás a Foxconn üzemeinek automatizálásáról tárgyal. Tavaly számos robotikával foglalkozó céget vásároltak fel.

Hirdetés

A Foxconn a világ egyik legnagyobb gyártója, amelynek üzemeiben számos népszerű termék készül – köztük az Apple iPhone-jai és iPadjei is. A vállalat rengeteg munkást foglalkoztat; a hírek szerint a Google segítségével szeretnék automatizálni a gyártásukat, hogy gátat vessenek az emelkedő munkabérek miatti bevételkiesésnek.

A Wall Street Journal (WSJ) jelentése szerint Andy Rubin, a Google robotikai részlegének vezetője a közelmúltban találkozott Terry Gouval, a Foxconn vezérigazgatójával, hogy „felgyorsítsák” a keresőcég robottechnológiájának bevezetését a tajvani cég gyáraiban.

Hirdetés

Tavaly decemberben nagy sajtóvisszhangot váltott ki, amikor bejelentették, hogy a Google felvásárolja a Boston Dynamics-ot – de nem ez volt az egyetlen robotikai fejlesztésekkel foglalkozó vállalat, amelyet bekebeleztek az elmúlt években. A WSJ cikke arra utal, hogy Page-ék máris megpróbálják dollárra váltani a befektetéseiket: első körben a gyártásautomatizálásba akarnak beszállni.

A Google állítólag az olyan bonyolult feladatokat is robotokkal végeztetné el, mint például az elektronikai alkatrészek összeszerelése. Távlati céljaik között szerepel, hogy „olyan vállalatokkal versenyezzenek a kiskereskedelmi piacon, mint az Amazon”. Bezosék nemrég jelentették be, hogy drónokkal szállíttatnák ki a webáruházban megrendelt termékeket – nem lehetetlen, hogy hamarosan öldöklő fegyverkezési – pontosabban „robotosítási” – verseny robban ki a két cég között.

A Verge szerint a Google törekvései nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megvalósuljon Barack Obama elnök felettébb ambiciózus terve, és új technológiai központok – megannyi újabb „Szilícium-völgy” – alakuljanak ki az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.