Hirdetés

Google Street View már a sivatagban is



|

A Google önjáró autója sajnos nem juthat el mindenhová, de szerencsére van megoldás.

Hirdetés

A Google számára fontos, hogy a felhasználók a világ bármely pontjáról pontos képet kapjanak, ezért és bővítették ki a Google Maps funkcióit a Street View-val, amelynek köszönhetően pontos képet kaphatunk arról, hogyan is néz ki egy útszakasz, így könnyebben tájékozódunk majd a helyszínen, hiszen már élesben is láttuk, hová is akarunk menni pontosan.

Hirdetés

Persze vannak olyan helyek, ahová a vállalat önjáró autója nem képes eljutni, mert valami miatt akadályoztatva van. Természetesen ezeket a helyeket is fel kell fedezni, hiszen a Street View-t nem csak tájékozódásra használhatjuk a betondzsungelben, hanem fantasztikus tájakat is bejárhatunk a virtuális térben. Az ilyen helyszínek felderítéséhez a kameraállványt egy hátizsákhoz rögzítették, a lelkes kalandorok pedig egy ilyen csomaggal a hátukon járták be az egyébként megközelíthetetlen helyszíneket.

 

A vállalat fontosnak tartotta, hogy az Egyesült Arab Emirátusok területén található Liwa sivatagot is megmutassa a világnak,itt azonban nem tudták bevetni az autót, így ismét alternatív módszert kellett találniuk a kamera szállítására. Persze mi sem természetesebb a sivatagban, az egész szerkezetet felpakolták egy teve hátára, így járták be a lélegzetelállító helyszínt.

Tájékozódási szempontból persze nem sok haszna van a dolognak, elvégre egy sivatagról beszélünk, ahol a dűnék napról napra vándorolnak, de nem is ez volt a cél a felvételek készítésekor. A vállalat szóvivője elmondta, a megtekintések jelentős része külföldi országokból érkezett, így a képek a turizmus szempontjából sem elhanyagolhatóak, hiszen az emberek szeretik pontosan tudni, hova is utaznak majd valójában.

A teve nem volt hatalmas terhelésnek kitéve, hiszen ugyanazt az állványt kellett cipelnie, amit egyébként emberek visznek a hátukon hasonló felvételek készítésekor, illetve az is kiderült, hogy a sivatagnak csak egy viszonylag kis részét járták be a módszerrel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.