Hirdetés

Google TV-re kerülhetnek az Android alkalmazások



|

Az Android SDK kiegészítés előzetes változata hamarosan megjelenik.

Hirdetés

A Google TV blogján megjelent bejegyzés értelmében a Google TV alapú eszközök Android kompatibilisek lesznek egy Honeycomb frissítés révén.

 

Mit tesz ez a gyakorlatban? A fejlesztők képesek lesznek hamarosan olyan Android alkalmazásokat fejleszteni, melyek tévés jellegűek, sőt, jelenlegi táblagépes és okostelefonos szoftvereiket könnyen portolhatják Google TV alapú okostévékre. A Google TV alkalmazások is beszerezhetőek lesznek az Android Marketen.

Egyúttal fejlesztői irányelveket is közzé tett a Google TV csapat, ezek segítenek a programozóknak olyan tévés alkalmazásokat felépíteni, melyek kezelik a távirányítót, jól használhatóak karosszékből és együttműködnek más Android eszközökkel.

 

Ambarish Kenghe, a Google TV termékmenedzsere szerint a Google TV ugyan még igencsak fiatal, de az SDK és a Honeycomb frissítés megszületésével nagy lépést tett előre. Jelenleg csak csekély számú alkalmazás áll csak rendelkezésre, de az SDK adta fejlesztői támogatással a kínálat növekedésére számítanak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.