Hirdetés

Google vs. Oracle: 8,8 milliárd dolláros harc kezdődik



|

Az Oracle még mindig a Java használatát sérelmezi.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődik a Google és az Oracle vitájának az újratárgyalása. Amennyiben az esküdtszék a Google ellen dönt, az 8,8 milliárd dollárt hozhat az Oracle-nek. 

Hirdetés

Az elemzők és a részvényesek ennek ellenére nem aggódnak, szerintük még a teljes összeg sem rázná meg egyáltalán az óriást. 

Az Oracle továbbra is a Java programnyelv egyes részeinek a használatát sérelmezi, ami az Android rendszert illeti. 

2015-ben a Google 75 milliárd dolláros árbevételt szerzett, tehát valóban nem lenne nagy gond az összeget kifizetnie. Ez ráadásul egyszeri összeg lenne - bár az Oracle nagyon szeretné elérni, hogy a jövőbeli használat miatt folyamatos jogdíjat is kapjon. 

Az Oracle egyik kárszakértője egyébként korábban komoly számításokba kezdett, amelyeknek az eredményeképp arra jutott, hogy az Android 11,4 milliárd dolláros nyereséget hozott - ebből pedig 8,8 milliárdra jogosult szerinte az Oracle. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.