Hirdetés

GRAND Multiview PC-tv konverter - Grandiózus megjelenítés



|

Hirdetés

A dobozban maga az átalakító, angol nyelvű leírás, tápegység és jó néhány hasznos tartozék lapul: háromágú SVGA, kompozit video-, EURO csatlakozós RGB, S-Video kábel a kép átviteléhez, valamint speciális soros kábel; utóbbira akkor van szükségünk, ha a távirányítót egyben egérként szeretnénk használni. Még 9/25 tűs soros közdarabbal és mini ceruzaelemekkel is kedveskedett a gyártó, így a készülék azonnal üzembe helyezhető, minden további utánajárás nélkül.
Tesztünk tárgya a lapunk augusztusi számában már ismertetett Grand PC View továbbfejlesztett változata. A külső PC-TV jelátalakító megjelenésében elődje hű mása: ugyanaz a forma és kezelőfelület jellemzi, s azonos alapelven működik. Egy különleges, háromágú VGA kábellel kell a PC és a monitor közé fűzni, a számítógép SVGA jelét a készülék folyamatosan átalakítja PAL vagy NTSC formátumúvá, amely már a televízió számára is emészthető. Használható Macintosh rendszerekhez is.

Három lehetséges bemenet valamelyikét küldhetjük ki összesen öt kimenetre. VGA csatlakozón (ez az alapértelmezés) és még két videobemeneten érkezhet a jel. Az öt kimenet akár egyidejűleg is működhet: egy SVGA monitor, három, kompozit videojel fogadására alkalmas eszköz (televízió vagy videorekorder), valamint egy S-Video egység és egy RGB jel fogadására alkalmas készülék.
Semmiféle szoftver nem szükséges az alapvető működéshez, a MultiView automatikusan felismeri a kép jellemzőit, és átalakítja azt a kívánt formátumra. Az előző készülékekhez képest bővült a bemeneti formátumok sora, ezzel kapcsolatban érdemes egy pillantást vetni mellékelt táblázatunkra: 640 x 480-as képméretnél akár 120 Hz-cel is kínozhatjuk a monitorunkat, az átalakítás üzemel. A legmagasabb üzemmód az 1152 x 864 pixeles, itt 70 Hz-ig képes kiszolgálni igényeinket a konverter elektronikája. Újdonság a beépített puffer, amely megőrzi az aktuális képet, így az bármikor egy gombnyomással kimerevíthető.
A készülék egyik erőssége a párhuzamosan működő több kimenet, a másik pedig az előadás közben nagy segítséget nyújtó távirányító. Az alapfunkciók nélküle is kezelhetők a készülék billentyűivel, de számos lehetőség csak a távirányítóval érhető el. Ilyen például a nagyítás: a kép egésze 3 x 3 területre van felosztva, gyorsbillentyűt rendeltek minden szegmens háromszorosra nagyított képéhez, ami főleg részletgazdag ábrák esetén jön nagyon jól.
A távvezérlőn állandóan kéznél van a képélesség- és fényerőszabályzó, és a kép kimerevítése is megoldható egy laza hüvelykujjmozdulattal. Távolról és a készülék nyomógombjaival szintén állítható a pozíció, valamint a képméret (háromféle).
A flopin mellékelt szoftver telepítésével egérkompatibilissé tehető a “távmasszírozantyú”, ehhez természetesen egy soros porthoz kell csatlakoztatni a MultiView-t. Az egeret a kör alakú nagyméretű nyomógomb széleinek célirányos terhelésével lehet mozgásra bírni, hüvelykujjal könnyen kezelhető.
A készülék az előző generációktól is megszokott jó képminőséget nyújtja, ráadásul nagyságrendekkel jobban kezelhető. A 48800 forintos nettó kiskereskedelmi árával gyorsan megtérülő befektetés lehet, számítógépes oktatásban és üzleti bemutatókhoz egyaránt alkalmazható; forgalmazója a HCS Hungary BT.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.