Hirdetés

Durva támadás érte a WikiLeaks-t



|

Miután a közelmúltban az oldal számos amerikai dokumentumot szivárogtatott ki, és újabb anyagokat készülnek kiadni, komoly DDos támadást kellett elszenvedniük.

Hirdetés

A WikiLeaks az internet legnépszerűbb oldala, amennyiben olyan dolgok kiszivárogtatásáról van szó, melyeket tulajdonosaik jobban szeretnének titokban tartani. Az oldalt az elmúlt héten több támadás is érte, és az egyik szolgáltatás-megtagadás alapú támadás (DDoS) olyan erős volt, hogy térdre kényszerítette a szolgáltatást. A DDoS forgalom a jelentések szerint 10 Gbps mértékű volt, és hatékonyan nyomorította meg a WikiLeaks működését, okot adva ezzel olyan találgatásokra, melyek a támadás mögött álló személyekre, vagy szervezetekre vonatkoznak.

Tény, hogy az oldal nem szenved hiányt ellenségekben, de az összeesküvés elméletek barátainak (és másoknak is), feltűnhet az összefüggés a támadás és a nemrégiben kiszivárogtatott kormányzati dokumentumok között. A DDoS roham ugyanis ezen doksik jelentős részét elérhetetlenné tette, ami lehet pusztán véletlen egybeesés, de mégis kicsit többnek tűnik annál. A WikiLeaks számára hétköznapi dolog, hogy támadás éri, de ez most egy olyan volt, ami lényegesen komolyabb tűzerőt vonultatott fel, mint a megszokottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.