Hirdetés

Gyártók a mobiltelefon-lopás ellen



|

Hirdetés

Február 9-én a mobilszolgáltatók bejelentették a tervüket, hogy létrehozzák a lopott készülékek nemzetközi nyilvántartását, hogy e készülékeket ne lehessen használni egyetlen hálózaton sem. Az IMEI számok nyilvántartásával csak egy gond van: a piacon lévő telefonok zömének át lehet programozni az IMEI számát, vagyis a tolvajok meg tudják kerülni a letiltást. Ezért most a Motorola, az NEC, a Nokia, a Panasonic, a Sagem, a Siemens és a Sony Ericsson számos intézkedésről állapodott meg, amelyek megakadályozzák az átprogramozást.

A 3GSM világkonferencián bejelentett megállapodást azonnal üdvözölte a Cannes-ban tartózkodó EU informatikai főbiztos, Erkki Liikanen: „Meg kell tennünk mindent, ami garantálja, hogy ne lehessen ellopni egy telefont, hogy a lopott készülék ne legyen teljes értékű”, fogalmazott. Rob Conway, a szolgáltatókat összefogó GSM Association elnöke szintén örült a megállapodásnak, de hozzátette: „Ez sem bombabiztos megoldás, hiszen a hackerek mindig igyekeznek egy lépéssel előttünk maradni”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.