Hirdetés

Gyenge lábakon állnak az SCO vádjai?



|

Hirdetés

Mindazonáltal a bíró nem adott helyt az IBM indítványának, amelyben annak kimondását kérte, hogy linuxos tevékenysége nem sérti az SCO unixos szerzői jogait.

Jogászok szerint az SCO nehéz helyzetben van, a bíró szavaiból ítélve az SCO épp csak elkerülte a teljes kiütést. Amint az ismert, az SCO azt állítja, hogy az IBM szerződést szegett és szerzői jogot sértett azzal, hogy unixos forráskódot csempészett át a Linuxba, azonban ezen állítását már két éve nem tudja egyértelműen bizonyítani. Az SCO ötmilliárd dollár kártérítést követel az IBM-től.

A bíróság nemrégiben arra kötelezte az IBM-et, hogy tegye hozzáférhetővé Unix operációs rendszereinek teljes forráskódját az azokon végzett változtatásokkal együtt. Az IBM szerint erre nem lenne szükség, mivel az SCO minden lehrtséges bizonyítékkal rendelkezik, hiszen nála van az eredeti, jogvédett Unix forráskód, a Linux kódja pedig szabadon hozzáférhető bárki számára. Jogi szakértők úgy vélik, az IBM-nek jü esélye van arra, hogy a bíróság kimondja, nem sértett szertői jogokat. Mindazonáltal elképzelhető, hogy az SCO még képes új bizonyítékokkal szolgálni, azonban jogászok szerint már rég elő kellett volna hozakodnia velük. Jelenleg az ügyben az IBM áll közelebb a győzelemhez és az SCO-nak nincs más választása, mint bizonyítékokat felmutatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.