Hirdetés

Gyengült a szerverpiac



|

A merevlemez-hiányt a szerverpiac 5,4 százalékos visszaeséssel vészelte át.

Hirdetés

A Gartner legfrissebb adatai szerint 2011. utolsó negyedévében 5,4 százalékot estek vissza az eladások a szerverpiacon. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a thaiföldi áradások miatt komoly merevlemez-hiány mutatkozott.

 

A tavalyi negyedik negyedévben összesen 2,5 millió szervert értékesítettek. Az elemzőcég véleménye szerint a legutóbbi hónapokban látott trend idén is tovább folytatódik, azonban az év második felében már növekedést vár a Gartner.

 

A világ legnagyobb gyártói, a HP és az IBM a vizsgált időszakban egyaránt visszaesést könyvelhettek el a 13,9 milliárd dollár összértékű piacon. Az IBM részesedése 35,4 százalékról 33,7-re csökkent, míg a HP esetében 30,3 százalékról 26,9 százalékra. Ezzel szemben a Dell jól zárta a legutóbbi időszakot, ők a piac 14,8 százalékát birtokolják, a korábbi 13,1 százalék helyett.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.