Hirdetés

Gyorsabb és stabilabb a Chrome 2.0



|

A Google böngészője 2.0-ássá nőtte ki magát: a keresőóriás állítása szerint nem csak gyorsabb és stabilabb az előző verzióknál, de számos új lehetőséget is kínál - vajon közelebb ért a riválisokhoz? Töltse le tőlünk és fedezze fel!

Hirdetés

 

A Google Chrome böngészője még béta állapotában megmérkőzött az Internet Explorer 8 hasonló verziójával, tavaly karácsony előtt pedig már végleges, 1.0-ás kiadásában volt letölthető. Bő két hónapja olvashattak nálunk a két új titánról, az Internet Explorer 8-ról és a Chrome 2.0 bétájáról. Utóbbi fejlesztése befejeződött, immáron végleges verzióról beszélhetünk.

 

A Chrome 2.0 gyorsabb és stabilabb lett minden eddigi kiadásánál, állítja a Google. Az új változat több új funkciót is kapott, ami eddig hiányzott belőle. Ilyenek például a teljes képernyős mód, az automatikus mezőkitöltés és az, hogy a böngésző leglátogatottabb új lapjáról már eltávolíthatóak az előnézeti ablakok.

 

chrome.jpg

 

Az új Chrome ereje a V8 JavaScript motorban rejlik, aminek hála a böngésző kész az egyre összetettebben működő webalkalmazások kezelésére is. "Továbbra is a web gyorsabbá tétele marad a fő célunk" - mondta Darin Fisher, a Google Chrome fejelsztőcsapatának tagja. "Köszönhetően az új WebKitnek és a frissített JavaScript motornak, a V8-nak, a JavaScripttel telerakott weblapok már körülbelül 30%-kkal gyorsabban böngészhetőek."

 

A fejlesztőgárda egyébként rengeteg munkát fektetett abba, hogy a Chrome stabilabb legyen - az indulás óta több mint 300 olyan hibát orvosoltak, amely a program összeomlását okozhatta.

 

chrome_mushroom_logo.jpg

 

A Chrome 2.0 bár nincs telezsúfolva új funkciókkal, néhány olyan fontos belekerült, amelyeknek hála felveheti a versenyt a riválisokkal. A fejlesztők elmondása szerint nagyon sokan kérték, hogy a leglátogatottabb oldalak előnézeti ablakából el lehessen távolítani egyes oldalakat - néhányan talán nem szeretik bevallani, hogy mennyi időt töltenek egyes honlapokon.

 

A frissítések ellenére a legtöbb szakértő szerint a Chrome 2.0 még mindig nem kész arra, hogy a többi böngésző eltávolítására bírja a felhasználókat; ellenben az bizonyos, hogy sokan két programot tartanak majd internetezésre, amelyből az egyik a Chrome. Ha sebességről van szó, olyan lehet, akár egy versenyautó - hétköznapi használatra nem tökéletes, de ha a száguldásról van szó...

 

A Chrome 2.0 már a PC World Online-ról közvetlenül is letölthető!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.