Hirdetés

Gyilkosság Google tippekkel - gyors lebukáshoz vezet



|

Egy fojtogatós gyilkossággal vádolt páros az iskolapéldáját mutatta be annak, hogy hogyan kell digitális bizonyítékokat hagyni.

Hirdetés

James Ayers (32) és Nicole Okzersik (23) kiválóan megmutatta a világnak, hogy ha emberi élet kioltását tervezzük, akkor hogyan ne tegyük. A férfit azzal vádolják, hogy megfojtotta a 19 éves Juliana Mensch-t, hogy elvegye a pénzét, amit drogra költene. A női gyanúsított (Okzersik) szerepe jelenleg még nem tisztázott az ügyben, ami viszont biztos, hogy a két ember rettenetes marhaságokat követett el, miközben készült a bűntettre. Okzersik a gyilkosság napján ilyen dolgokra keresett rá a Google-n, hogy "ájulást okozó vegyszerek", "eszméletlen emberek", "álmában megölni valakit", "megfojtani valakit", és hogyan mérgezzünk meg egy embert".

Ez már önmagában elég terhelő, de a páros még messzebbre ment, ugyanis képesek voltak szöveges üzenetben vitatkozni azon, hogy mi lenne a helyes eljárás a holttest eltüntetésére. Ayers SMS-ben fenyegette meg bűntársát, hogy hívja a zsarukat, ha az nem hajlandó segíteni neki, eltüntetni a holttestet. A nő erre nem reagált megfelelően, ezért Ayers az "Egy holttest van a házunkban, és te még mindig játszadozol?!" üzenetet küldte. Természetesen mindezt tovább lehetett fokozni, ezért Facebook üzenetekben vitatták meg az esetet, majd ugyanezen oldalon posztoltak közös fotókat a gyilkosság után. Mindezen bizonyítékok akkor nyertek értelmet, amikor Ayers háziura a holttest rothadó szagára lett figyelmes, és kihívta a rendőröket. Ez tehát örök tanulság lehet mindenkinek, hogy ne hagyjon maga után digitális bizonyítékokat, vagy eleve ne kövessen el bűnt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.