Hirdetés

Hacker árulta a BBC szerverét



|

Egy orosz hacker karácsony alkalmából eladta volna a BBC szerverét.

Hirdetés

Egy orosz hacker úgy döntött, karácsony alkalmából ideje eladásra kínálni egy hozzáférést a BBC egyik szerveréhez. Az FTP-szerver elleni támadást a "Hash" néven ismert orosz támadó követte el - a történteket a Hold Security is megerősítette, bár azt senki nem tudja, hogy valójában a hackernek sikerült-e tényleges adatokat eltulajdonítania.

Hirdetés

Karácsonyra mindenesetre szeretett volna egy kis zsebpénzt, ezért az ünnep alatt eladásra kínálta a a cyberbűnözőknek a hozzáférési lehetőséget. Állítólag a Hash néven ismert bűnöző még olyan információkat is bemutatott a példa kedvéért, amelyeket kizárólag a szerver üzemeltetői ismerhettek. 

A BBC hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben, de a Reutersnek egy, az ügyet ismerő szakértő azt mondta, már sikerült biztosítani a szervert. Ezen egyébként olyan anyagokat és médiafájlokat tároltak, amelyeket a riportereket és a hirdetők gyártottak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.