Hirdetés

Hackerek fenyegetik és támadják Izrael kormányzati weboldalát



|

Vasárnap megállt az élet a weboldalon, de hacker támadás vagy szerverhiba miatt?

Hirdetés

A gázai tengeri blokád miatt az Anonymous hacker csoport támadással fenyegetett és vasárnap valóban sikerült is leállítaniuk Izrael kormányzati weboldalait - ezt állítja a hacker csoport. Izrael szerint viszont szerver meghibásodás miatt történt a kiesés.

 

 

Két kormányzati weboldal, a Moszad és az Israel Defense Forces (IDF) is leállt vasárnap. A Moszad oldalán karbantartásra hivatkozó felirat várta a látogatókat, az IDF pedig egyszerűen nem volt elérhető. Az izraeli biztonsági szolgálat (Shabak vagy Shin Bet néven ismert) szintén karbantartás alatt állt.

 

„Az izraeli kormányoldalak ma nem kibertámadás, hanem szerverhiba miatt álltak le" nyilatkozta Ofir Gendelman, a miniszterelnöki hivatal szóvívője egy Twitter üzenetben vasárnap. A hír néhány izraeli újságban is olvasható volt.

 

 

Pénteki YouTube üzenetében az Anonymous hacker csoport kritizálta Izrael haditengerészeti beavatkozását a gázai övezet tengeri blokádjával kapcsolatban, kifejezetten két nemzetközi, fegyvert nem szállító hajó feltartóztatására vonatkozóan. Az izraeli tengerészeti erők ugyanis nemzetközi vizeken tartóztattak fel egy kanadai és egy ír hajót és át is szálltak fedélzetükre. Az Anonymous illegálisnak nevezte a videoüzenetben és nyílt levelében a gázai tengeri blokádot és folyamatos hacker támadásokat helyezett kilátásba mindaddig, míg az fennáll.

 

Az Anonymous MMV még nem vállalta magára hivatalosan a támadást.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.