Hirdetés

Hackerek fenyegették meg a görög bankokat



|

A támadók végül leállították az online banki szolgáltatásokat.

Hirdetés

A görög központi banknak bőven volt félnivalója az utóbbi időben, ugyanis három görög bankot is cybertámadás ért. A hackerek váltságdíjként bitcoinban való kifizetést követeltek. 

Hirdetés

A támadók a görög rendőrség szerint Armada Collective néven hivatkoznak magukra, és több százezernyi eurót akartak kizsarolni a bankoktól. Komoly fenyegetés volt, amely a bankok oldalainak a leállításáról szólt. 

A meg nem nevezett bankok végül nem voltak hajlandóak fizetni, és a hatóságokhoz fordultak. Bosszúból a hackerek november 26-án több órára kiütötték az érintett intézetek online banki szolgáltatásait. 

A jelentések szerint érzékeny vagy bizalmas adatokhoz nem fértek hozzá a támadók. 

A központi bank tájékoztatása szerint a cyberbűnözésre szakosodott rendőri erők és a titkosszolgálat hamar vissza tudták állítani a rendszereket. 

Egy ugyanilyen nevű csoport korábban már thaiföldi bankokat is támadott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.