Hirdetés

Hackerek támadták Kalifornia elektromos hálózatát



|

Hirdetés

Az áramszolgáltatók képtelenek lépést tartani az egyre növekvő energiafogyasztással, amelyet többek között a nagy számítógépes rendszerek is gerjesztenek. Az utóbbi hetekben azonban más problémája is volt a térség hálózatának döntő részét felügyelő California Independent System Operatornak (ISO). A Los Angeles Times szerint ugyanis a társaság számítógépes rendszerébe hackerek hatoltak, akik megpróbálták megzavarni az áramszolgáltatást. Az ügyben az FBI nyomoz, többek között az már kiderült, hogy a támadás április 25-étől folyt, de csak május 11-én derült rá fény. A hackerek közel jutottak a rendszer kritikus elemeihez, az áramszolgáltatásban azonban nem sikerült kárt tenniük. A vizsgálatok szerint a támadás több helyről folyt, de a kiindulási pont feltehetően Kína volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.