Hirdetés

Hackerekkel egyeztetne a Microsoft



|

Hirdetés

A Black Hat konferencia sikerén felbuzdulva megrendezett kétnapos eseményt a Microsoft értékesnek és működőképesnek ítélte, ezért szeretné gyakrabban megismételni. Ezt Stephen Toulouse, a redmondi vállalat biztonsági részlegének egyik vezetője jelentette be, ráadásul elmondása alapján már szervezés alatt van a következő találkozó is. Szerinte a Microsoft fejlesztői egy teljesen más szemszögből, az "ellenség" oldaláról tekinthetnek át fontos biztonsági kérdéseket, így könnyebb felkészülni a jövőbeli veszélyekre is.

Mint ismeretes, a márciusi konferencián közel 400 Microsoftos programozó mellett Bill Gates, Steve Ballmer, valamint Jim Allchin, a Windows fejlesztéséért felelős részleg alelnöke is részt vett. A hackerek véleményét és érdekeit is neves programozók képviselték, mint például H.D. Moore, a Metasploit atyja, és Dan "Effugas" Kaminsky, aki már eddig is súlyos hibákra hívta fel a vállalat figyelmét.

A legnagyobb sokkot talán az okozhatta, amikor egy hacker a Microsoft fejlesztők szeme láttára tört fel egy általuk készített alapokra épülő vezeték nélküli hálózatot. Tolouse szerint annak megtapasztalása, hogy az általuk fejlesztett alkalmazásokat teljesen más célokra is fel lehet használni, új erőt ad a biztonsági problémák kiküszöböléséhez.

Az őszre tervezett konferencián az eddigi gyakorlattal ellentétben már nem csak a Windows biztonsági kérdéseiről lesz szó, hanem górcső alá kerül az MSN és az Office csomag is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.