Hirdetés

Hackertámadás áldozata lett a Bitly



|

Elővigyázatosságból a vállalat bontotta a közösségi hálózatokkal való kapcsolatot.

Hirdetés

Magyar idő szerint péntek kora reggel kellemetlen bejegyzés megfogalmazására kényszerült a széles körben használt Bitly linkrövidítő szolgáltatás ügyvezető igazgatója, Mark Josephson tájékoztatása alapján ugyanis a rendszerük csütörtökön hackertámadás áldozatává vált.
 

Hirdetés


A jelenlegi álláspont alapján felhasználói adatok is kikerülhettek, azonban a tudomány aktuális állása szerint a támadók nem próbáltak vagy tudtak visszaélni a birtokukba került információkkal. Elővigyázatossági célzattal a Bitly minden felhasználónál törölte a twitteres és facebookos társításokat, ezeket mindenkinek újból hozzá kell majd rendelnie a felhasználói fiókjához.


A Bitly ügyvezető igazgatója minden felhasználónak erősen ajánlja a jelszócserét, továbbá igény esetén az új API azonosító kulcs kérését.


(Forrás: CNET, Bitly | Fotó: Cigac Semiárido)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.