Hirdetés

Hackertámadás érte a szlovák kormány weboldalát



|

Vélhetően az ACTA elleni tiltakozás miatt hackertámadás érte vasárnap a szlovák kormány weboldalát.

Hirdetés

Az AFP jelentése szerint vasárnap délután 6 óra körül elérhetetlenné vált a www.vlada.sk oldal, és csak késő este állt helyre a rend, bár még akkor is nagyon lassan lehetett csak elérni a site tartalmát.

Bár hivatalosan még nem lehetünk biztosak benne, sokak szerint (köztük az AFP is azt írja) az Anonymous hackercsoport egyik helyi brigádja követhette el a támadást. Hasonló esetek történtek a múlt héten Csehországban is, ott a helyi jogvédő hivatal oldalát is megbénították.

Az ok vélhetően Csehország és Szlovákia részvétele az ACTA nevű szerzői jogok védelmét biztosítani hivatott, sokat vitatott megállapodás aláírásában. A megállapodáshoz, amely "megteremti a szellemi tulajdon védelmének nemzetközi kereteit", 2013 májusáig csatlakozhatnak a szerződés alapelveivel egyetértő államok.

Az utóbbi hetek történései azonban a másik oldalt is mozgósították, eddig soha nem látott intenzitással támadnak a hackerek a Megaupload bezárás, a SOPA, a PIPA és az ACTA törvénytervezetek elleni tiltakozás részeként, de törvénytisztelő netezők körében is komoly ellenállás mutatkozott a kalózkodás elleni hadjárat egyre durvább eszközei kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.