Hirdetés

Hadjáratot indít az e-mail marketing ellen a Google



|

A Gmail változásának hatására a régimódi hirdetők is átnyergelhetnek az AdSense-re.

Hirdetés

Az Ars Technika beszámolója alapján a Google hazánkban is rendkívül népszerű webes levelezőrendszere hamarosan újabb működésbeli reformon fog átmenni, amelynek köszönhetően alapértelmezetten megjeleníti majd a beérkező levelekben található képeket.

Hirdetés


Ez elsőre nem tűnik hatalmas fícsörnek, azonban egészen eddig a grafikus állományokat a felhasználók böngészői vagy levelezőprogramjai tipikusan közvetlenül a hirdetőcégek kiszolgálóiról töltötték le. Ez technikailag lehetővé tette ezen vállalatok számára például a leveleik olvasottságának, továbbá a címzettek IP-címeinek megállapítását, ezekből az adatokból pedig hasznos statisztikákat lehetett készíteni. Az új megoldással a Google maga tölti le az összes képet, a címzettek tőlük kapják meg azokat.


Végfelhasználói szempontból ez tulajdonképpen pozitív hír, hiszen így kevesebb személyes információ jut el a különféle hirdetőcégekhez, azonban az e-mail marketing hatékonyságának ködösítésével a cég arra sarkallhatja a hirdetőket, hogy például a takaros statisztikákat adó saját AdSense rendszerében költsék el a korábban levélküldözgetésre fenntartott reklámbüdzséjüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.