Hirdetés

Hajszál híján drónnal ütközött az utasszállító



|

A Manchester és a London-Heathrow-i repülőtéren is kis híján katasztrófa történt.

Hirdetés

A brit repterek már eddig is nagyon veszélyesnek számítottak a közelben lévő sok drón miatt, és a hatóságok most újabb esetekről adtak hírt, amelyek majdnem katasztrófákhoz vezettek. 

Hirdetés

A UK Airprox Board szerint szeptember végén a London-Heathrow-i repülőtéren landolt egy Airbus A319, amely majdnem egy drónnal ütközött leszálláskor. Egy ilyen repülőn általában 180 ember is utazhat. 

A jelentés szerint a drónnal az utasszállító repülési útjába álltak, a pilóta pedig nem tudott elkerülőmanőverbe kezdeni, mert a quadrocopter csupán 6 méterrel fentebb és 23 méterrel balra volt a géptől. A rendőrség nem tudta megtalálni a drón tulajdonosát. 

A Manchester reptéren pedig egy turbólégcsavaros ingázó járatról adtak hasonló hírt. A felszállás után a pilóta 3000 láb magasan azt vette észre, hogy kevesebb mint 15 méterre az egyik hajtómű mellett egy drón van. Végül a gép sértetlenül haladt el mellette. 

A pilóták szerint sokkal több ilyen eset történik, mint amit ők látnak, és a trend extrém mértékben aggasztó. A drónregisztrálás mellett a lehetséges ütközések következményeinek a vizsgálatát is szorgalmazzák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.