Hirdetés

Halálos cybertámadással fenyeget az Iszlám Állam



|

Nagy-Britannia megkezdi a cyberhadviselést az Iszlám Állam ellen.

Hirdetés

George Osborne, Nagy-Britannia pénzügyminisztere szerint az Iszlám Állam katonái jelenleg is azon dolgoznak, hogy halálokat okozó cybertámadást hajtsanak végre Nagy-Britannia infrastruktúrája ellen. 

Hirdetés

Az ország erre válaszul megduplázza a költségvetést, amit a cyberbiztonságra fordít - annak ellenére költenek majd 1,9 milliárd angol fontot ebben a témában, hogy egyébként költségcsökkentéseket akarnak végrehajtani. 

A britek szerint az Iszlám Állam az internetet propagandacélokra, radikalizációra, műveleti tervezésre is használja. Ezen felül embereket akarnak ölni cybertámadások segítségével, amelyek az infrastruktúrákat célozzák. 

A britek a költségvetés növelése mellett 15 százalékkal növelik a titkosszolgálat létszámát is. Állítólag ezeket a döntéseket már a párizsi terrortámadások előtt is meghozták. 

A nemzeti cybervédelmi terv keretében gyorsan és hatékonyan akarnak bármilyen támadásra válaszolni, a GCHQ vezérletével. Ehhez együtt akarnak működni az internetszolgáltatókkal is. A cél többek között az, hogy az elektromos hálózatot, a légiforgalmi irányítást vagy éppen a kórházakat ne érhesse sikeres online támadás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.