Hirdetés

Hallatlan megfigyelés a téli olimpián?



|

Orosz újságírók szerint szteroidozott PRISM-re kell számítaniuk a résztvevőknek.

Hirdetés

Edward Snowden befogadása ellenére Oroszország nem nevezhető a szólás- és véleményszabadság úttörőjének, amelyre orosz oknyomozó újságírók szerint a téli olimpián sem fog rácáfolni az ország vezetése. Több hónapos szimatolásuk során kiderítették, hogy a jövő februárban Szocsi városába utazók teljes telefonos és online kommunikációját le fogják hallgatni.

Hirdetés


Az orosz biztonsági szervek működését jól ismerő Andrei Soldatov és Irina Borogan az utóbbi hónapokban végigböngészték Szocsi összes publikus tenderét, az ezekből összeállt nagyobb kép sugallata szerint pedig az oroszok gyakorlatilag teljes mértékben képesek lesznek megfigyelni és követni a látogatókat, naplózni minden tevékenységüket, lementeni az adatforgalmukat.


Az ehhez szükséges rendszer kiépítése állítólag még 2010-ben kezdődött, az illetékes hatóság valószínűleg képes lesz többek közt „valós időben” szűrni az adatcsomagokat, így ha valaki például egy tiltólistán lévő kulcsszót ír egy elektronikus levélbe, akkor a rendszer azonnal aktív megfigyelési listára teheti a komplett kommunikációját.


(A kép forrása: Tjebbe van Tijen / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.