Hirdetés

Halott a GeForce FX Ultra?



|

Hirdetés

A lehetséges indoklásokban mindenhol szerepelt, hogy az ATI fenyegetése kényszeríti arra a céget, hogy az GeForce FX-et a háttérbe tolva az újabb fejlesztéseire koncentráljon.

A kép azonban letisztulni látszik. NVIDIA közeli források tudnivélik, hogy a GeForce FX chipből összesen tízezer darabot gyártottak le (szemben a múlt héten emlegetett százezerrel). Ezeket Flextronics által gyártott kártyákra teszik, majd 8 kiemelt partnernek küldik szét, végül online értékesítésre kerülnek (főleg az előrendeléseket fogják ezekkel rendezni).

Jelen pillanatban nem világos, hogy a döntés végleges-e, vagy a jövőben esetleg további Ultra chipeket gyártanak. Akárhogy is döntenek, a GeForce FX már most elkésett, és technológiailag lemaradásban van az ATI R350-es, hamarosan megjelenő kártyájával szemben. Az világos, hogy az NVIDIA már az NV31, NV34 és NV35-ös jelű chipjein dolgozik, de hogy ezek mikor jelenhetnek meg, az még jövő kérdése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.