Hirdetés

Hamarosan bírói döntés születik a linkek biztosításáról



|

Hirdetés

Ezt a kérdést tette fel hétfőn Jeremy Fogel szövetségi kerületi bírónak az Online Policy Group non-profit internetszolgáltató jogi képviseletét ellátó Electronic Frontier Foundation (EFF), amely azt kéri a bíróságtól, tiltsa meg a Diebold Election Systems cégnek, hogy felszólító levelekkel zaklasson egyetemek, intrnetszolgáltatók, non-profit csoportok és egyének tucatjait, akik linket biztosítanak a Diebold belső kiszolgálóiból tavaly márciusban illegálisan kimásolt online archívumhoz. A 13 ezer oldalnyi anyag azon túl, hogy leírja a Diebold szavazó gépeinek technológiáját, tartalmazza a szoftver hibáiról a cégen belül zajló vita anyagát is --- amivel kapcsolatban az online aktivisták azt állítják, hogy kulcsfontosságú információkat tartalmaznak az országban folyó nyilvános vitához, amely az elektronikus voksolásról szól.




Az EFF ügyvédje, Cindy Cohn azzal utasította vissza a cég „Digitális Millennium” törvényre alapozott követelését, hogy a törvényt az illegális fájlcsere ellen hozták, a Diebold pedig ezzel akarja elfojtani az elektronikus szavazó rendszerével kapcsolatos nyilvános kritikát. Robert Mittaelstaedt, a Diebold ügyvédje viszont azt állította, hogy a kikerült dokumentumok tartalmazzák a forráskódot és a kutatás-fejlesztés olyan részadatait, melyek a konkurencia kezébe jutva gazdasági hátrányt okozhatnak a cégnek.



A meghallgatáson Fogel bíró több kérdést is feltett, melyek arra utalnak, hogy hajlik a „tisztességes felhasználás” elvének érvényesítésére, vagyis az archívum bizonyos részeinek közzétételét jogosnak találja --- döntés azonban csak néhány hét múlva várható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.