Hirdetés

Hamarosan feltörik a Vistát!



|

Szakértők szerint nincs sok hátra a Vista önvédelmi mechanizmusának

Hirdetés

A Windows kernel védelme két szempontból is fontos: amennyiben külső program nem tudja módosítani azt, úgy a károkozó alkalmazások kevésbe tudnak elszaporodni az új Windowson. A Microsoft számára talán még ennél is fontosabb, hogy amíg a kernel védve van, addig nem lehet kikapcsolni a Vista másolásvédelmét, azaz nem lehet „házilagosan”, a Microsoftot megkerülve másodszor is aktiválni egy adott termékkulcsú telepítő lemezt.

Ez utóbbi védelem feltörése mélyen a zsebébe fog vágni a Microsoftnak, ugyanis a kiszivárgott, véglegesnek tartott Vista licencek szerint a Vistát csak egy gépre lehet majd telepíteni, majd mindössze egyszer áttelepíteni egy másikra. a Microsoft nem engedélyezi – mint azt az XP esetében és korábban is tette –, hogy a dobozos Windowsunkat egy újabb és újabb gép vásárlásakor tetszőleges számban áttelepítsük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.