Hirdetés

Hangkártya hiány a Dell Computernél



|

Hirdetés

Mostanában minden jel arra mutat, hogy a Dell Computer egyszerûen nem tudja felmérni, hogy a különbözõ idõszakokban mekkora vásárlóerõre kell számítania, és hogy az adott vásárlóerõ mekkora raktárkészletet igényel. Míg a közelmúltban a 2 GHz-es mûködési frekvenciájú Intel Pentium 4-es processzorok, most a Voyetra Turtle Beach-féle Santa Cruz típusú hangkártyák hiánya az oka annak, hogy a Dell Computer bizonyos high-end kategóriás asztali számítógépeit nem képes idõben leszállítani.

A Dell Computer képviselõi az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Santa Cruz típusú hangkártyák hiánya miatt a Dell Dimension 8200, 4400, illetve 3800S típusjelzésû asztali számítógépeket mostantól kezdve csak 30 napon túli határidõvel tudja leszállítani a Dell, mely cég normál esetben legfeljebb 3-5 napos szállítási határidõket vállal. A Round Rock-i (Texas) székhelyû számítógépgyártó az említett hangkártya hiányának következtében meghosszabbodott szállítási idõkrõl természetesen a napokban Santa Cruz hangkártyával szerelt Dell számítógépet rendelõ összes ügyfelét értesítette, akik érthetõ módon nem ugráltak örömükben.

Egyes Dell ügyfelek az internetes fórumokon adtak hangot elégedetlenségüknek, ugyanis egyszerûen nem tudják megérteni, hogy egy ilyen tekintélyes számítógépgyártó cég miért nem képes helyesen felmérni a piaci igényeket, és miért kényszerül ilyen hosszú szállítási határidõk bevezetésére. Különbözõ források szerint egyes Dell ügyfelek a szállítási késedelem miatt már le is mondták korábbi megrendeléseiket, egyesek pedig inkább olyan Dell számítógépeket rendeltek, melyekben nem az említett Santa Cruz típusú hangkártya található.

Szakértõk szerint a Dell számára mindenképpen presztízsveszteséget okoz, hogy jelenleg lényegében egy darab Voyetra Turtle Beach-féle Santa Cruz hangkártya sincs a raktáraiban, ugyanis a high-end kategóriás számítógépekre vágyó Dell-vásárlók elõszeretettel vásárolnak ilyen hangkártyával megspékelt konfigurációkat, mely hangkártyához pedig általában a kiváló minõségû Altec Lansing-féle AD995-ös hangfalrendszert szokták választani. A profi hangkártya-hangfalrendszer páros ára a Dell Computernél 300 dollár, mely ár nem alacsony, azonban ezen összegért már egy olyan térhangzású rendszert kap az ember, mely a THX minõsítést is büszkén viseli magán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.