Hirdetés

Hangkártyavezérlő cseréje



|

Hirdetés

CMI8380-as hangkártyámhoz az eredeti rendszerhez kapott Windows 95-ös vezérlőt telepítettem, ám azt a jelek szerint a Windows 98 nem emészti meg teljesen. Leállításkor Msgsrv32 jelzést kapok, s azután egy arról szóló üzenetet, hogy baj van a CMI8330-ban, és ha az OK gombon kattintva eltüntetem a hibaüzenetet, akkor felvillan ugyan a Windows kilépését jelző szöveg, de a Most már kikapcsolhatja a számítógépet képernyő már nem jelenik meg. Hogyan javíthatnám ki ezt a hibát?Olvasónk jól sejti, a problémát valóban a Windows 98-cal inkompatibilis vezérlő okozza. Legalább 4.10.00.0152 vagy újabb verziószámú vezérlőre van szükség: ez letölthető a http://www.cmedia.com.tw/snddrv/8330v52.exe címről.

Futtassuk le a letöltött állományt, és a kicsomagolt vezérlőállományokat mentsük el egy üres mappába. Ezután nézzük át az elraktározott fájlokat, és keressük meg azokat, amelyeknek a neve megegyezik a Windows System mappában lévőkével. A letöltött állományból kicsomagolt új vezérlőállományokkal felül kell írnunk a régieket, de mivel a Windows épp használja a többségüket, ezt a műveletet jobbára csak DOS-módban végezhetjük el. Lépjünk ki tehát a Windowsból az MS-DOS-ba, majd a Copy utasítással másoljuk át az új vezérlőállományokat a C:WindowsSystem mappába (feltéve, hogy a Windows a C: meghajtóra van telepítve).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.