Hirdetés

Harminc éves az Ethernet



|

Hirdetés

Vagyis, ha van valami, ami állandó az Ethernetben, az a változás.

Bob Metcalfe fejlesztette ki az Ethernet technológiát a Xerox Palo-Alto-i kutatóközpontjában (PARC), ahol most a születésnapi ünnepségen ott volt az ünnepeltek között Bob Grow, az Intel mérnöke, és az IEEE 802.3 munkacsoportjának elnöke is, amely az Ethernet szabványt kezeli. „Az Ethernet minden területen sikeresnek bizonyult, ahová csak eljutott”, fogalmazott Grow. „Ma már a bevett infrastruktúra része. És ha valami igaz a kommunikációs piaccal kapcsolatban, az az, hogy nagyon nehéz eltávolítani onnan valamit, ami bevett lett.” Sőt, úgy tűnik az Ethernet évről évre „bevettebb” lesz - ott van a MAN hálózatokban a SONET forgalom alternatívájaként, de az „utolsó kilométeren” alternatívája a DSL és a frame relay technológiának is. Ennél még fontosabbnak tűnik az a tény, hogy az Ethernet Wi-Fi felé történő terjeszkedése újabb növekedési lehetőséget biztosít. Grow szerint némileg megtévesztő a 802.11-et vezetéknélküli Ethernetnek nevezni, merthogy nem az. „De az első dolog, ami egy elérési pontról történő lecsatlakozás után történik, az az Ethernet LAN-ra történő csatlakozás”.

Miközben nehéz idők járnak a távközlési hordozó cégekre, amelyek egykor a végponttól végpontig tartó WAN Ethernet szolgáltatásokat népszerűsítették, a technológia a LAN-okon túl is ígéretes, „hiszen az új szolgáltatások megjelenésével, amilyen az MPLS és az IPv6, az Ethernet a LAN alkalmazásoktól a nagyvárosi (metro) alkalmazások felé fejleszthető”, mondja Luca Cafiero, a Cisco alelnöke, aki szerint ez elvezethet ahhoz a lehetőséghez, hogy a háztartásokat rá lehet kapcsolni az Ethernet szolgáltatásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.