Hirdetés

Hat megapixelt mindenkinek



|

Hirdetés

Az Olympus Optical és a Konica Minolta USA ugyanis ilyen kamerákkal rukkolt ki, és mindezt 500 dolláros ár alatt.

Az Olympus C-60 Zoom modellje áprilisban kerül forgalomba kb. 450 dolláros áron. A Konica Minolta DiMage G600-as modellje májusra várható „500 dollár alatti áron”. Az Olympus bejelentett egy belépő szintű 3,2 megapixeles gépet is. A D-395 szintén áprilisban várható, kb. 150 dolláros áron. Mindkét cég a „nagyon komoly, haladó amatőröknek” és profiknak kínálja 6 megapixeles gépét, bár ahhoz még ezek a gépek sem elég jók, hogy profik első gépe lehessen belőlük, de második gépnek tökéletesen megfelelnek.

Az Olympus C-60 Zoom egyértelműen a profi vásárlóknak készült, mert ellentétben a G600-assal tömörítetlen TIF formátumban is el tud menteni képeket, mint ahogy JPG-ben is. Ezen kívül teljes zárnyílás vezérléssel, testre szabott beállítással készül, s a kép tónus értékeit is megmutatja exponálás előtt.

A két kamera mérete is majdnem azonos: Az Olympus 3.9x2.22x1.6 hüvelyk, a Konica Minolta gépe 3.7x2.2x1.16 hüvelyk, s mindkettő 3-szoros optikai zoommal készül, s van ún. makró üzemmódja nagyon közeli felvételekhez. Mindkét kamera igen gyors: a Konica Minolta gép 1.3 másodpercen belül „bevethető”, s a fotók készítése között „jóval egy másodperc alatti” idő telik el. Az Olympus konkrét adatokkal nem szolgált, viszont megnevezte a gyorsító technológiáját: TruePic Turbo. Mindhárom kamera támogatja a PictBridge szabványt, vagyis PC közbeiktatása nélkül lehet róluk nyomtatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.