Hirdetés

Hatalmas lyukak az Operában!



|

Hirdetés

Három rendkívül súlyos: a támadó hozzáférhet a böngésző használójának merevlemezéhez és az azon levő mappákhoz és állományokhoz is. A GreyMagic szerint az Opera kritikusan hanyagul kezeli a JavaScript kódot, ezért ezek rendkívül komoly veszélyek, s már minimális programozói tudás is elég a visszaéléshez.

A másik két hiba kisebb jelentőségű, ezeken keresztül "csak" a felhasználó által korábban böngészett oldalak listájához férhet hozzá a rosszindulatú kódot tartalmazó website gazdája.

Az Opera szóvivője elmondta, a GreyMagic múlt pénteken jelezte számukra a biztonsági problémákat, és ezek megoldásaival hamarosan új verziót adnak ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.