Hirdetés

Hatástalan a biometrikus védelem?



|

Újabb mítoszt cáfoltak meg a Mythbusters nyomozói

Hirdetés

Ezúttal egy tolvajmondás igazságtartalmát vizsgálták, amely szerint minden zárat fel lehet törni. A teszt során természetesen nem maradhatott ki napjaink egyre szélesebb körben elterjedő technológiája, a biometrikus zár. Ezek például kezünk ujjlenyomatát használják az azonosításra: praktikus megoldás, hiszen mindig nálunk van, elveszteni és elfelejteni nem tudjuk, ráadásul személyenként teljesen egyedi.



A teszt során elsőnek a legprofibb módszert alkalmazva latexgumit használtak az ujjlenyomat lemásolására. A zár gond nélkül beengedte Adam Savage-et, csak úgy mint a második esetben is, amikor egy speciális zselével csináltak hasonló mutatványt. Az igazi megdöbbenés ez után következett, amikor az eredeti ujjlenyomatról készített egyszerű fénymásolattal is sikerült oldani a védelmet. Persze fontos megjegyeznünk, hogy a behatoláshoz komoly előkészületre van szükség, valamint egy minőségi másolatra a tulajdonos ujjlenyomatáról. Továbbá a biometrikus zárak általában az ujjlenyomat mellé szám és/vagy betűkódot is kérnek, aminek a megszerzése, netán feltörése újabb komoly fejfájás lehet.

Mindenki legyen hát óvatos, ugyanis az eddig szinte feltörhetetlennek hitt biometrikus védelem mégis kijátszható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.