Hirdetés

Hatékonyabb a Google-nél a Bing



|

A Hitwise szerint a Bingnek magasabb a sikerességi rátája. Amerikában jön föl a Microsoft keresője.

Hirdetés

A Hitwise csütörtökön nyilvánosságra hozott adatai alapján a Google továbbra is dominálja a tengerentúli keresőpiacot, habár részesedése egy hónap alatt 1 százalékkal visszaesett július végére. A 66,05 százaléka még így is jelentős, ám a kutatóintézet jelentése szerint a Google keresőjéhez lassan felzárkózik a Microsoft megoldása. A Bing, illetve a Bing motorját használó Yahoo összesítve 1 százalékot tudott javítani helyzetén, így elérve a 28,05 százalékos részesedést. A növekedéshez elsősorban a Bing robotjával hajtott Yahoo járult hozzá, amely 4 százalékkal javított egy hónap alatt (15,07 százalék), míg a Bing.com 2 százalékkal visszaesett 12,98 százalékra.

 



A Hitwise a piaci részesedés mellett a sikeres keresések számát is méri, amely során azt vizsgálják, hogy a felhasználók milyen arányban találják meg azt, ami után kutatnak. Gyakorlatilag ha a lekérések után egy weboldalt meglátogatnak a keresők, akkor azt sikerként, ha nem kattintanak egy találatra sem, akkor azt sikertelen keresésként értékelik. E tekintetben a Yahoo végzett az élen 81,36 százalékkal, míg a második helyet 80,04 sikerességi rátával a Bing szerezte meg. E tekintetben a Google a vetélytársak mögé csúszott vissza, mivel esetében csak a keresések 67,56 százalékát követi egy klikk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.