Hirdetés

Hiányos a Pentagon informatikai elszámolása



|

Hirdetés

9 milliárd dolláros informatikai büdzséjét.

Négy hónappal ezelőtt a kormányzati ellenőrzési hivatal (GAO) rótta meg a hadügyminisztériumot, mert 1.6 milliárd dolláros eltérést találtak két informatikai költségvetési elszámolásban, most pedig a minisztérium fő könyvvizsgálója tette közzé jelentésé, amely elmarasztalja a Pentagont, hogy nem adott részletes elszámolást a kongresszus költségvetési bizottságának.

A múlt héten közzétett átvilágítói jelentés szerint a 198 elszámolásból 170 nem tartalmaz egy vagy több megkövetelt adatot - legtöbbször a kiadás indoklásával, a valóságos költségekkel, a tervezett célokkal és a mérhető teljesítményjavulással kapcsolatban. Ezen adatok hiánya azzal jár, mondja a jelentés, hogy az elszámolás alapján nem lehet eldönteni, mennyi pénzt kapjon a Pentagon informatikai célokra az elkövetkező években. Cheryl Roby, az erőforrásokért felelős helyettes védelmi minisztériumi államtitkár szerint már intézkedtek, hogy az érintett ügynökségek és részlegek vezető informatikusai a lehető leggyorsabban pótolják az adatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.