Hirdetés

Hiba a Word új biztonsági elemében



|

Hirdetés

A funkciót eredetileg ahhoz tervezték, hogy egy Word dokumentum bizonyos elemeinek tartalmát (pl. a recenzens véleményét) védjék. Azonban a felhasználó megtalálhatja és kitörölheti a jelszót, ha a Word dokumentumot HTML állományként menti el, majd bármilyen egyszerű szövegszerkesztőben megtekinti, volt olvasható múlt szombaton a Bugtraq hírcsoporton közzétett információban.

A Microsoft több új biztonsági elemet vezetett be az októberben forgalomba hozott Office 2003 csomag alkalmazásaiban „információs jogfelügyelet” címszóval, melyek a Windows Server 2003 részét is alkotó Windows Right Management Service technológián alapulnak. E funkciók lehetővé teszik egy cég számára, hogy megakadályozza egy adott digitális tartalom másolását vagy módosítását szerzője tudta nélkül (pl. a szerző a megnyitást a felhasználó szerepéhez köti, korlátozza a nyomtatást, ill. lejárati időpontot rendel a dokumentumhoz, mely után az már nem megnyitható).

A Microsoft elismerte, hogy az egyes elemek jelszavas védelme valóban nem olyan erős, mintha az egész dokumentumot jelszóval zárnák le. Bővebben itt lehet olvasni a dologról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.