Hirdetés

Hibás alaplap az Xbox-ban?



|

Hirdetés

A Thomas Weisel Partners finanszírozási bank kedd reggel hozta nyilvánosságra azon jelentését, melyben a cég szakértői azt állították, hogy az Xbox gyártási folyamataiban résztvevő cégekhez közelálló források megerősítették azt a feltételezést, miszerint az Xbox-okba szerelt alaplapok hibásak. A jelentést készítő Eric Ross és David Readerman azt állítja, hogy a hibás alaplap az Xbox eredetileg november 8-ra tervezett megjelenését valószínűleg nem befolyásolja majd, azonban a gyártási folyamatok bizonyos fázisait legalább egy pár héttel biztosan hátráltatni fogja. A Microsoft a jelentésre villámgyorsan, még a tegnapi nap folyamán reagált, és azt állította, hogy az Xbox alaplapjával semmi gond nincs, és a konzol az eredetileg tervezett időpontban debütál majd.





"Kijelenthető, hogy az Xbox-okba szánt Intel alaplapok teljesen hibamentesek. A dolgok pillanatnyilag úgy állnak, hogy az Xbox november 8-i debütálásával semmi probléma sem lesz" - áll a Microsoft által tegnap kiadott hivatalos közleményben.

Köztudott, hogy az Xbox játékkonzolokba szánt alaplapokat a világ legnagyobb chipgyártó cégénél, az Intelnél tervezték, azonban nem az Intel, hanem a Flextronics gyártósorain készülnek ezek a boardok. A Flextronics feladata ezenkívül az is, hogy a különböző beszállítóktól érkező alkatrészekből összeszerelje a boltok polcaira kerülő Xboxokat.

"Szerintem az Xbox-ba szerelendő hibás alaplapok miatt valószínűleg nem fog csúszni a november 8-i debütálás, azonban minden jel arra mutat, hogy a Microsoft az eredeti ütemterveihez képest jelenleg néhány héttel le van maradva. A PC-s hardverek piacán egyébként egyáltalán nem szokatlan, hogy egy hibás alkatrész miatt módosulnak az eredeti ütemtervek, és mint tudjuk, az Xbox lényegében egy leegyszerűsített, speciális felhasználásra fejlesztett PC" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a jelentést készítő Eric Ross.

Ross-ék tehát megbízható forrásokra hivatkozva váltig állítják, hogy az Xbox alaplapja hibás, amit a Microsoft határozottan tagad. Mit lehet erre mondani? Az igazság odaát van.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.