Hirdetés

Hivatalos a 250 dolláros Chromebook



|

Kétmagos Samsung Exynos lapkakészlet került az eszközbe.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap késő délután a Google leleplezte az eddigi legolcsóbb Chromebook eszközét, amely érdekességét az adja, hogy valamilyen Intel-féle technológia helyett egy kétmagos és 1,7 gigahertzes ARM Cortex-A15 processzorral megfejelt Samsung Exynos 5 lapkakészlet dolgozik benne.


Technikailag a Chromebook család legújabb tagja nem laptop, hanem smartbook, így az eszközt megvásárolva legfeljebb kimondottan hozzá készült Linux disztribúciókat lehet majd feltelepíteni rá a Chrome OS helyett (sejtésünk szerint előbb-utóbb a buherátor közösség jóvoltából lesz ilyen), Windows nem futtatható rajta.


A 250 dollárba (~53 ezer forintba) kerülő, az Egyesült Államokban hétfőtől előrendelhető új Chromebook fontosabb specifikációi: 11,6 colos és 1366×768 képpontos megjelenítő, 0,3 megapixeles webkamera, 2 GB RAM, 16 gigabájtos SSD, 2 éven keresztül 100 GB ingyen Google Drive háttértár, SD kártyafoglalat, egy-egy USB 2.0 és USB 3.0 kapu, HDMI kimenet, Bluetooth, Wi-Fi, 1,1 kilogrammos súly, 290 × 205 × 17,5 mm-es méret.


Egyelőre nem tudni, hogy az állítólag 6 óra feletti akkus üzemidővel rendelkező eszköz -ami a Macworld szerint nagyon hasonlít a Macbookra - hazánkban valaha kapható lesz-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.