Hirdetés

Hivatalosan is feltámadt a Kodak



|

Két évnyi tervezés után új korszak elé néz a vállalat.

Hirdetés

A fogyasztói piacra szánt fényképezőgépeiről, továbbá képfeldolgozással kapcsolatos kellékeiről és szolgáltatásairól ismert Kodak tegnap bejelentette, hogy a vállalat hivatalosan is kikerült a 2012 januárjában indított csődvédelmi eljárás alól. A főként japán és kínai vállalatok által piacról kiszorított cég meglévő részvényeit kedden teljesen érvénytelenítették, a befektetők az „új” vállalatban kapnak az előzőeknek megfelelő értékű papírokat.

Hirdetés


Innentől kezdve az 1881-ben alapított vállalat három üzletággal fog rendelkezni: csomagolás, grafikus kommunikáció és nyomtatás. A Kodak fő profilja ipari nyomtatás lesz a jövőben, ám a riválisoktól eltérően a képesek lesznek saját maguknak felszerelést tervezni, amely komoly versenyelőnyt jelenthet.


Ettől függetlenül a Kodak továbbra is komoly kutatási és fejlesztési részleget fog fenntartani, a legfontosabb projekt jelenleg egy okostelefonokba és táblagépekbe szánt, olcsó és flexibilis érintőréteg. A termék fejlesztése kiválóan halad, állítólag már számos elektronikai gyártóval sikerült megállapodást kötni a használatáról, a tömeggyártása az év vége felé indulhat.


(A kép forrása: Ekkehard Streit / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.