Hirdetés

Hologrammal látják el az eredeti AMD lapkákat



|

Hirdetés

A holografikus címke az Athlon 64 FX, az Athlon 64, a Sempron és az Opteron chipek dobozainak bal alsó sarkán jelenik majd meg. Az AMD dobozolt processzorait a rendszer-összeszerelő cégek, illetve az olyan PC-tulajdonosok vásárolják meg, akik saját maguk választják ki számítógépük komponenseit. A processzorokhoz mellékelnek egy hűtőbordát és egy ventillátort is, és három éves garanciát vállal értük a gyártó. Az új biztonsági óvintézkedés válasz egy múlt heti tajvani, amelyben a DigiTimes hírügynökség 60 ezer hibás lefoglalt AMD chipről számolt be, amelyeknek újrafeliratozását, majd németországi és kínai értékesítését tervezi egy hamisító-csoport. Így értékesebb, nagyobb órajelű modellként lehet eladni a különben gyengébb típusokat.




Az AMD egyik németországi szóvivője hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a cég nem értesült egyetlen hamis AMD termék bekerüléséről sem a tajvani áruelosztási csatornákon keresztül, és cáfolta azt a feltevést, mely szerint az új csomagolási program a jelentésben szereplő hibás chipek miatt lépett volna életbe. Bár a hologramos megjelölés a termékek eredetiségének igazolását hivatottak biztosítani, legalább egy nagy-britanniai disztribútor kételkedik az intézkedés valódi hatására a hamis termékek leleplezésével kapcsolatban.

"Mi kizárólag hivatalos csatornákon keresztül vásárolunk processzorokat, nem a szürkepiacról, így ha bármilyen ilyen jellegű probléma merül fel, akkor a csatornától várjuk el a megoldást." - mondta Terri Fisher, a Compusys PLC disztribútor és AMD-partner üzleti részlegének vezetőjét. A Compusys vásárol dobozolt és úgynevezett "tálcás" chipeket is vásárol, amelyekre más garancia érvényes, és nem mellékelnek mellé hűtőbordát és ventillátort a gyártó. A 3D hologramot eddig csupán a dobozolt AMD egységeken használják.



Az AMD szerint a cég logóján szereplő, nyilat formázó elem hologramja nehezen hamisítható, és láthatóvá teszi az eltávolítására tett kísérleteket. A kaliforniai cég e-mail-en, a boltokban elhelyezett kiadványok segítségével és más egyéb módokon fogja tájékoztatni ügyfeleit a változásokról; de honlapján is megjelentetett egy tájékoztatást a www.amd.com/PIBsecurity webcímen is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.