Hirdetés

Hová tűnt az előnézeti kép?



|

Hirdetés

Nemrég vásároltam egy új gépet Windows XP-vel, viszont itt csak a képnézegetőt találtam meg vagy a miniatűr nézetet. Hol kapcsolhatnám be a régen megszokott gyorsnézegetőt?Az Internet Explorer négyes verziójának megjelenésekor a Windowsokba új funkció került: az előnézeti kép. Olyankor szembesülhettünk vele, ha a mappában a webes megjelenítés be volt kapcsolva. Egy képre kattintva kis ízelítőt láthattunk a bal oldali sávon. Sajnos ennek egyik hátránya volt, hogy egyes programok átregisztrálták az állománytípusokat, így bizonyos képek nem jelentek meg. Ilyenkor csak a parancssorba beírt regsvr32 thumbvw.dll sor segíthetett a probléma megoldásában.

Ezt a Microsoft is felismerte, ezért a Windows ME- és XP-verziókba már egy képnézegetőt épített be. De sajnos ezzel nem tudjuk elég gyorsan megkeresni a szükséges képet. Emiatt tényleg hasznos lenne a régebbről ismert előnézet, amelyet egy kis trükkel mégis előcsalhatunk az Intézőben. A képeket tartalmazó mappa megnyitása után jelöljük ki az első állományt, majd zárjuk be a könyvtárfát (ha eddig látható volt), az eszköztáron található Mappák gomb kikapcsolásával. Ekkor az általános műveletekre mutató parancsikonok és más hasznos linkek jelennek meg.

A csoportokat a tetejükön található dupla nyíllal tudjuk nyitni és zárni. A felesleges parancsokat rejtsük el, és nyissuk meg a Részleteket. Ez egy helyzetérzékeny terület, itt az állományinformációkon kívül sok más hasznos adatot is megtudhatunk. Ha kijelöltünk egy képet, ennek előnézete és fontosabb paraméterei is itt tekinthetők meg.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.