Hirdetés

HP számítógép újrahasznosítási program



|

Hirdetés

Természetesen nem arról van szó, hogy a Hewlett-Packard dolgozóinak agyára ment a meleg, hanem arról, hogy a cégnél nagyon komolyan veszik a környezetvédelmet, és a régi számítógépeket szétszerelés, és összezúzás után megpróbálják újrahasznosítani. A HP-nél alkalmazott óriási prés- és vágószerkezetek viszonylag halkan végzik dolgukat, vagyis összeaprítják a különböző régi számítógép alkatrészeket, melyek sok esetben rendkívül mérgező anyagokat is tartalmaznak, ám az alkalmazottaknak és a környezetnek nincs mitől félnie, mert a HP alkalmazottai minden veszélyes anyagot elkülönítve kezelnek.

A Hewlett-Packard nemrégiben indította be a számítógép újrahasznosítási programot, melyre a cég internetes oldalain lehet jelentkezni. A nagyobb vállalatoktól bizonyos havidíj ellenében ugyanis a HP munkatársai elszállítják a már elavult, és gyakran csak a raktárokban porosodó számítógépeket, nyomtatókat, vagy egyéb számítógépes alkatrészeket, melyeket aztán a HP bizonyos üzemeiben megpróbálnak újrahasznosítani.

A HP új szolgáltatásait mindenki, így a környezetvédők és a cégek is nagy örömmel fogadták, hiszen, ahogy a világ szinte minden részén, úgy az Egyesült Államokban is nagy gondot okoz a régi számítógépek tárolása, vagy újrafeldolgozása. A kiöregedett katódsugárcsöves monitorok kezelése például különösen nagy gondot jelent az érintetteknek, mivel ezek a monitorok olyan rendkívül mérgező anyagokat is tartalmaznak, mint például ólom, higany, vagy kadmium. A mérgező anyagok miatt ezeket a monitorokat Amerikában nem lehet csak úgy egyszerűen kidobni, és Kaliforniában még a legtöbb szeméttelepre se engedik be az ilyen mérgező anyagokat tartalmazó hulladékokat, vagyis érthető, hogy a Hewlett-Packard új környezetvédelmi projektjét mindenki örömmel fogadja.

A szakértők is teljes mértékben támogatják a HP számítógép alkatrész újrahasznosító programját és megjegyzik, hogy a HP-hez hasonlóan sokkal több cég is szívügyének tekinthetné a kiöregedett számítógépes alkatrészek újrahasznosítását. A HP egyébként átlagosan 13-34 dollárt kér egy számítógép újrafeldolgozásáért, és örvendetes módon nem csak HP termékeket fogadnak a HP üzemei.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.