Hirdetés

Diákokat és sportolókat támogat a Huawei



|

Egyre hangsúlyosabbá válik a hazai piacon is a neves IT-cégek társadalmi szerepvállalása, a Huawei pedig új magasságokba tört ezen a téren.

Hirdetés

Itthon is remek évet tudhat maga mögött a Huawei, hisz a magyar piacon 86 százalékos növekedéssel 67,5 milliárd forintos árbevételük volt 2015-ben. A techpiac mellett a cég a magyarországi társadalmi szerepvállalásaira is komoly hangsúlyt fektet, hisz hazánkban (és természetesen világszerte is) aktív szponzorációs tevékenységet folytat, melynek fókuszában a távközlési és informatikai képzések, valamint a sport támogatása áll.

Oktatási célok

A vállalat 2011 óta összesen 250 millió forintot fordított a hazai felsőoktatás támogatására, amely keretében a vállalat 108 szakember képzésében vállalt részt az elmúlt 5 évben. Még 2011-ben alapította meg a cég "A Holnap Innovatív Vezetői" címen az első olyan kezdeményezését, amely a hazai felsőoktatás fejlesztését tűzte ki céljául. A Huawei ezen egyetemi ösztöndíj program keretében évente 15 diák számára nyújtott egyszeri, 2000 amerikai dollár értékű anyagi támogatást öt éven keresztül a Budapesti Corvinus és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemekkel megkötött megállapodások alapján. Természetesen az 5 éves program lezárása után sem tétlenkedik a cég, hisz máris aláírt egy hosszú távú stratégiai együttműködést a győri Széchenyi István Egyetemmel.

Hirdetés

Emellett továbbra is élvezhetik a szerencsés hallgatók a Huawei felsőoktatás fejlesztését célzó másik kezdeményezését - a Seeds for the Future elnevezésű nemzetközi gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést - 2014-ben hirdette meg először, amely során minden évben, tíz egyetemi hallgató és egy oktató tanulmányozhatja három héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, a Pekingi Egyetemen és a cég shenzheni központjában. A 2016. évi pályázatra pedig máris várják az ország valamennyi felsőoktatási intézményeiből a távközlési- és infokommunikációs tanulmányokat folytató érdeklődők jelentkezését.

Sportos távlatok

Kicsit mélyebben beleveti magát a cég a következő szezonban a hazai sportéletbe is, hisz a sajtóeseményen Karish Cui, a Huawei Technologies Hungary műszaki igazgatója és Lékai Máté, a Veszprém kézilabdacsapatának és a válogatottnak az irányító játékosa bejelentették, hogy a távközlési vállalat 2016-ban a Veszprém csapata mellé szegődött támogatónak. Emellett már tavaly óta a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos technológiai partnereként is jegyzi magát a Huawei, most pedig kiderült, hogy a cég még szorosabbra fonja a köteléket a hazai pólóválogatottal, hisz az utánpótlásképzést is a szárnyuk alá vették, ezt Benedek Tibortól a vizilabda-válogatottunk szövetségi kapitányától tudhattuk meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.