Hirdetés

IBM - képernyőjük, mint a papír



|

Hirdetés

Az IBM jelentése szerint, az új faltpanel felbontása legalább kétszer akkora, mint a hagyományos LCD-képernyőké. Ipari elemzések az ilyen minőségű termékek tömeggyártását még nem is olyan régen tíz évre tették, de ezt az időtávot az IBM most alaposan lerövidítette. Az első 22 hüvelykes (!) képernyőket - amelyek nem kaptak nevet, hiszen nem kerülnek kereskedelmi forgalomba - máris leszállították az amerikai Energia Hivatal Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumának, ahol nukleáris fegyverek 3D-s modellezésénél fogják használni. Hamarosan olyan további vevőket látnak el az új eszközzel, amelyeknek igen nagy szükségük van erre a fejlett technológiára, például a gyógyászati iparban, a pénzügyi világban vagy a kormányzati (értsd védelmi, biztonsági, stb.) piacon.

Az új monitor felbontása 3840 x 2400 pixel, ami 204 pixel/négyzethüvelyket, azaz összesen 9 millió pioxelt az egész felületen. A mai LCD panelek 88-tól 110 pixelig terjedő felbontásra képesek négyzethüvelykenként. A képernyő 16:10-es arányai lehetővé teszik, hogy egyszerre két teljes méretű oldalt nézhessen egyszerre.

Az IBM maga is elismeri, hogy - érdekes módon - az igazi kihívást a kisebb méretű képernyők elkészítése jelenti számukra, amelyeknél az áramellátás megoldása pillanatnyilag mér várat magára. A nagyobb felbontás ugyanis nagyobb áramfogyasztást is jelent. Ennek - az új képernyő igényeinek megfelelő - megoldása pedig a notebook méretű eszközök esetében ma még az IBM-nek is sok. De majd öt év múlva.


További részletek azoknak, akik tudni szeretnék, hogy mit nem vásárolhatnak meg még legalább öt évig

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.