Hirdetés

IBM lapkák kerülnek az MS Xbox konzolokba



|

Hirdetés

A Microsoft és az IBM nem szolgált részletekkel, csupán annyit közöltek, hogy a Microsoft licenceli az IBM processzortechnológiáját, valamint a konzol körüli szolgáltatásokat. Amikor a jövőben piacra kerül az új Xbox, az IBM lapkatechnológiáját három nagy konzolgyártó is használni fogja. A Sony, a Toshiba és az IBM közösen dolgozik a Cell programon, a Playstation konzol új nemzedékéhez szánt processzortechnológián. De az IBM biztosítja a chiptechnológiát a Nintendo GameCube konzoljához is. Az elemzők szerint az Intel bevételei az Xbox lapkákból elhanyagolhatók, de az átállás az IBM lapkáira, elég nagy pofont jelent az Intel számára. Az Xboxokban jelenleg az Intel 733 MHz-es Pentium III processzora dolgozik, ami meglehetősen elavult technológia a cég jelenlegi processzoraihoz viszonyítva. Az elemzők felhívják a figyelmet, hogy az Xbox játékok visszamenőleges kompatibilitását biztosítandó az IBM-nek és a Microsoftnak vagy olyan lapkát kell beépíteni az új Xbox verzióba, amely az x86 utasításkészleten alapul, vagy emulátor technológiát kell használniuk.

Mivel az IBM lapkái a PowerPC instrukciókészletet használják, amely jelentősen eltér az Intel processzorok zöme által használt x86 készlettől, vagy a játékfejlesztőknek kell átigazítani a kódot az új platformhoz, vagy pedig a Microsoftnak kell emulálnia az x86 kompatibilitást szoftver segítségével, amire lehetőséget teremt az év elején általa megvásárolt Connectix cég szoftvere.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.