Hirdetés

Ide veled, régi kardom!



|

Hirdetés

Nagyon tetszik az új felület, de megszoktam a régebbi Start menüt. Hol lehetne visszaállítani az "eredeti" formájára? A másik kérdésem a Vezérlőpulttal kapcsolatos: nem találom a régi ikonokat, helyettük különféle csoportokat látok. Hogyan kaphatom vissza a régebbi felépítést?A Windows XP bevezette az egyszerűsített Start menüt. Ez abból áll, hogy a legtöbbet használt programok listája, valamint a sűrűn látogatott mappák (Sajátgép, Dokumentumok, Képek stb.) mind egy helyen találhatók meg. Azért kényelmes ez a lehetőség, mert nem kell sokat keresni, a két oszlop valamelyikében rendszerint meglelhetjük a használni kívánt mappát vagy programot. Természetesen a Microsoft a konzervatív felhasználókra is gondolt, ezért lehetőség nyílik a régebbi felépítésű Start menü használatára. Ehhez a Vezérlőpultba menjünk be (Start menü -> Vezérlőpult).

Itt a Windows Millennium Edition mintájú elrendezést találhatjuk: minden beállítási lehetőség egy-egy csoport körül gyülekezik. Ha ez számunkra kényelmetlen, kattintsunk baloldalt a Váltás klasszikus nézetre menüponton, és a megszokott felépítés fog előbukkanni. Ezután már otthonosan mozoghatunk az ablakban!




Itt válasszuk ki a Tálca és Start menü ikont, majd váltsunk át a Start menü feliratú fülre. Ebben az ablakban jelöljük be a Klasszikus Start menü nézetet, majd nyomjuk meg az OK gombot. Ezután a régről megszokott Start menü fog megjelenni minden alkalommal!



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.