Hirdetés

Így is ritkán lopnak felhasználói adatokat



|

Szofisztikált kibertámadás helyett merevlemezeket lovasítottak meg egy online videotéka irodájából.

Hirdetés

Közel sem hétköznapi történettel szórakoztatják a nagyérdeműt az amerikai Walmart áruházlánc sajtósai, ugyanis tájékoztatásuk szerint még március 24-én valakik egyszerűen betörtek a vállalat által még 2010-ben felvásárolt Vudu online videokölcsönző szolgáltatás főhadiszállására, és számos egyéb tárgy mellett többek közt merevlemezeket is meglovasítottak.


Meglepő módon a kérdéses háttértárakon a szolgáltatás felhasználóinak adatai voltak, beleértve a neveiket, hashelt jelszavaikat, e-mail címüket, postai címüket, telefonszámukat, a Vudu webes felületén való aktivitási történetüket, továbbá egyes esetekben a bankkártyájuk utolsó négy számjegyét.


A tájékoztatás szerint komplett banki információk nem szivárogtak ki, így a tolvajok biztosan nem tudják megterhelni a felhasználók számláit, ám a jelszavak kikerülése miatt minden ügyfélnek kötelezően új kódot kell beállítani a Vuduban. Arról nem szólt a fáma, hogy az érzékeny adatokat tartalmazó winchesterek mégis hogy heverhettek csak úgy a leánycég irodájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.