Hirdetés

Így kereshetsz nyom nélkül a weben



|

A PRISM okozta botrány miatt sokan elpártoltak a Google-től és a Bingtől.

Hirdetés

Miután kiderült, hogy az amerikaiak nyugodt szívvel kémkednek a világ felhasználói iránt, elég sokan elpártoltak a hagyományos keresőktől az adatvédelem kérdése miatt. Így a Google és a Bing is számos embert veszített, akik az anonimitást ígérő DuckDuckGohoz pártoltak át. 

A keresőmotor forgalma 33 százalékkal emelkedett a botrány kirobbanása óta. A DuckDuckGo abban jeleskedik, hogy nem engedi meg a felhasználói lekövetését, ezért tulajdonképpen valódi adatbiztonságot ad. A Google-lel szemben a DuckDuckGo nem tárolja el bizonyos ideig sem a kereséseket és az egyéb adatokat, és más weboldalaknak sem küld információkat, így a hirdetőknek sem. 

A PRISM okozta botrány sokak szerint remek példa arra, hogy miért is kellene tudatosabban élünk a weben, és kicsit aggódnunk a nyomon követések miatt. A DuckDuckGo egyébként semmilyen kérelmet nem kapott adatok kiadására, mégpedig azért, mert nem is tárolnak semmit. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.